TIPS

TIPS

Wij zijn onze klanten graag van dienst met het geven van tips en advies.

Tips voor pech/ongeval langs de weg

Breng altijd eerst uzelf en andere betrokkenen in veiligheid. Parkeer de auto als het kan op de vluchtstrook, zo dicht mogelijk langs de geleiderail of berm, en ga indien mogelijk achter de geleiderail staan. Steek nooit de rijbaan over. Als er geen vluchtstrook is, probeer dan een vluchthaven te bereiken. Besef dat de vluchtstrook een erg gevaarlijke plek is. Als de auto nog kan rijden, spreek dan, in geval van een ongeval, met de tegenpartij af om naar een parkeerplaats te rijden (en vul daar samen het schadeformulier in)

WIE BELT U?

Bel zo nodig politie of ambulance via alarmnummer 112, of bij pech uw pechhulpverlener. Als er iemand gewond is, bel dan zo snel mogelijk: hoe sneller de medische verzorging ter plaatse is, hoe groter de kans op overlevering en herstel. Besef dat bij een aanrijding met aanzienlijke snelheid de kans op inwendig en dus niet direct waarneembaar (en soms zelfs niet voelbaar) letsel erg groot is. Bel verder alleen als er grote schade aan de voertuigen is, als er een buitenlands voertuig bij betrokken is, als een van beide partijen is doorgereden, als er verschil van mening is over de toedracht of als er vermoedelijk een misdrijf in het spel is (drank, geen rijbewijs, geen verzekering).

DIT MOET U DOEN

Bel de gegevens door die op het dichtstbijzijnde groene bordje staan. Met wegnummer, hectometeraanduiding en rijbaanaanduiding of hectometerletter (zie afbeelding) kunnen hulpverleners exact bepalen waar u staat. Volg de instructies van de hulpverleners op.

Vul met de tegenpartij (de voorzijde van) het schadeformulier in. U hoeft het samen niet eens te zijn over de schuldvraag (ga niet in discussie), als alle gegevens maar goed vermeld zijn. Vul achteraf (thuis) de achterzijde van het formulier in of beter nog, zorg dat u deze al ingevuld in de auto hebt liggen.

VESTIGING HOOGEVEEN

Europaweg 12
7903 TM Hoogeveen
Tel (0528) 35 0000

ALGEMEEN

info@dejonge-berging.nl
KvK 69136998
Btw-nr NL857751062B01

© 2022 | De Jonge Internationale Berging en Transport  |  Website beheer: Streverz

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.